Mindful Run & Walk Maastricht - Heuvelland Vitaliteitsprogramma En... nu ik! Integrale sessies Vitaal

Al die ballen in de lucht blijven houden? Nee, geen optie meer; dat kan anders!

 

foto-jlok-cs

Ik geloof er in dat jij je gouden instrument van jouw toekomst bent. Jij kunt het roer omgooien en jezelf centraal gaan stellen zonder je hierbij schuldig te hoeven voelen.

Persoonlijk

Jarenlang hield ik het vol me staande te houden binnen de waan van de dag. Ik dacht en voelde precies wat er in een ander leefde en  hier handelde ik ook naar. Stapje voor stapje was ik mezelf aan het verliezen, totdat de genadeslag kwam en ik letterlijk omkiepte en alleen nog maar als een dweil op de bank kon hangen en de dag zich voortsleepte van bed naar bank naar stoel….. Mijn energie lekte weg.

Sociale contacten onderhouden ging ook nog maar moeizaam en als finishing touch daalde mijn inkomen fors doordat ik ondertussen in ziektewet en arbeidsongeschiktheidswet terecht was gekomen. Ik zat in een neerwaartse spiraal  waar ik geen grip meer op leek te hebben.

Waarom was het zover met mij gekomen? Wat zou het fijn geweest zijn als ik in een eerder stadium (zelfs nog voordat ik geheel uitviel) bij iemand terecht had gekund die hier de juiste expertise in had en met mij “mee had kunnen lopen”.

De drukte van  het werk in combinatie met een complexe thuissituatie (alleen staan voor zorgtaak thuis (twee kinderen waarbij ik uitgedaagd ben geworden in het leven met een zoon met autisme)); hierbij opgeteld mijn persoonlijke valkuilen (hoog sensitief) werden  me uiteindelijk  te veel. Nu weet ik beter: Sensitiviteit is juist mijn kracht.  Ik dacht letterlijk: “Is dit nu het leven?” Ik besefte dat ik het niet meer op deze manier wilde en ik moest kiezen voor mezelf.

Ik leerde in deze zware tijd heel goed naar mijn lichaam te luisteren en langzaamaan rolde er als het ware een stappenplan uit dat  mij deed beseffen dat deze methodiek zo werkte dat ik op den duur weer volledig in mijn kracht kwam te staan. In samenwerking met mijn businesscoach werd mijn bedrijf “Je Leven op Koers” geboren.

Dankzij het vitaliteitsprogramma  “En…..nu ik!” werd ik zelf mijn gouden instrument van mijn toekomst waardoor ik in vrijheid een vrij, gelukkig, zinvol en ontspannen leven kan leiden. De sprankel, energie en passie in mij is weer  tot leven gekomen. De inhoud van wie we zijn en het proces van de mens  hierin is van groot belang. Wanneer jij voor jezelf kiest en in jezelf gaat investeren, kun jij ook in vrijheid een gelukkig, zinvol en ontspannen leven gaan leiden.

Welzijn van de mens staat voor mij  hoog in het vaandel.  Zo ook in de 25 werkzame jaren in het onderwijs. Gezondheid en welzijn gaan vooraf aan kunnen leren, kunnen presteren. Waar het in het leven werkelijk om draait is om in een gezonde balans te raken waarin jij jezelf centraal plaatst.

De kennis en vaardigheden zijn opgedaan in veel verschillende opleidingen, trainingen, ervaringen en zelfstudie waaronder:

 • Opleiding tot professioneel leefstijltrainer
 • Registeropleiding tot integraal Leefstijlcoach en vitaliteitscoach
 • Mindful Run en Walk instructeur
 • Business opleiding Utrecht: Het leven en de onderneming waarvoor je geboren bent.
 • Business opleiding Leeuwarden: Creëer je eigen onafhankelijkheid.
 • Opleiding Heel Jezelf: Leren hoe je jouw balans kunt herstellen en de kwaliteit van jouw leven kunt verbeteren.
 • See True Maastricht: Mindfulness
 • Training  omgaan met hoog sensitiviteit
 • Syntra Limburg: Rouwverwerking
 • Ervaringsdeskundige autisme (zoon met autisme).
 • Fontys Hogeschool Sittard: Leerkracht

Zelfwaardering, liefde en zorg voor jezelf  zijn voorwaarden om er ook voor anderen te kunnen zijn.  Het zijn waarden  waarnaar ik zelf leef.

Ik richtte “Je Leven op Koers” op met het doel zorgzame vrouwen te steunen en te begeleiden in hun zoektocht naar balans, regie en  sprankeling in hun leven. Met dit bedrijf onderscheid ik me van veel andere coaches en hulpverleners. De logische, voor iedereen herkenbare stappen richting “eigen regie en koers” zijn concreet, toegankelijk en realiseerbaar. Je ervaart dat jij je gouden instrument van jouw toekomst bent.

Als gediplomeerd integraal Leefstijl en Vitaliteitscoach begeleid ik deelnemers op zowel het fysieke vlak waar de symptomen van disbalans zich vaak als eerste manifesteren (ontspanning, beweging…), alsook op mentaal (gedachten, overtuigingen, mentale kracht en visie) emotioneel (relaties, emoties, verbinding en communicatie, zingevingsvlak (identiteit, kernwaarden, kwaliteiten en missie) en op het gebied van pro-activiteit (persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie, prioriteiten, daadkracht). Centraal tijdens de sessies staat de integrale of holistische werkwijze.
Om duurzame en diepgaande resultaten te boeken met mijn deelnemers, zullen we niet alleen de gevolgen c.q. symptomen aan moeten pakken, maar werken we juist met de deelnemer aan de oorzaken van de disbalans zodat duurzame resultaten behaald kunnen worden. Samen met de deelnemer ga ik op zoek  naar alle puzzelstukjes die ervoor gaan zorgen dat zij zich weer vitaal gaat voelen en zelf aan het stuur gaat staan van haar leven.
Ik werk met intrinsiek gemotiveerde mensen die preventief willen investeren in een gezonde Leefstijl en vitaliteit.

Met “Je leven op koers” maak je de voor jou noodzakelijke beweging naar een ander leven waarin jij je eigen koers bepaalt. Jij bepaalt de richting van jouw leven!

Ja dat wil ik

 

Mij heeft het programma “En…nu Ik!” heel veel positiefs gebracht. Ik merk dat ik er naar handel. Ik zit goed in mijn vel, weet beter wat ik wil, kan meer loslaten en het hoeft niet allemaal vandaag duidelijk te zijn. Het stapjes-denken en de zaadjes planten, zitten er goed in. Ik neem makkelijker tijd voor mezelf. Ik volg nu het pad van mijn dromen. Het is zeer de moeite waard geweest om de stap naar jouw training/ coaching te zetten. …Lees verder..