Mindful Run & Walk Maastricht Heuvelland RUST-coaching En... nu ik! “Stop eens even!” Schakel niet op maar af-sessie!

16 Transformatie: een proces van binnen naar buiten

Blog: Transformatie: een proces van binnen naar buiten.

 

Transformatie is een proces dat van binnen naar buiten beweegt. De buitenwereld heeft wat mij betreft een grote impact op mijn leven en dus ben ik geneigd de buitenwereld te willen veranderen; deze aan te passen aan mijn leven. Wil ik een verandering in mijn leven creëren is het mij door de jaren heen echter duidelijk geworden dat die verandering op gang kan worden gebracht door de wereld in mij te gaan onderzoeken.
Ik wil iets veranderen omdat ik een situatie niet langer meer wil? Ik kom er als het ware tegen in verzet? Vanuit dit verzet komen nu mijn vervolgstappen en hetgeen ik terugkrijg zijn vervolgens weer problemen. Ik leef in een vicieuze cirkel. Dit brengt geen vooruitgang.
Wat dan wel? Ik richt me graag op mijn binnenwereld. De wereld waarin de oplossingen liggen; de wereld van de mogelijkheden. Transformatie is een van binnen naar buiten beweging. Het voelt als een bevrijding. Hier liggen de gewenste oplossingen. Wanneer we bewuster leren kijken gaan we mogelijkheden zien die we niet konden zien.
Ik kies er voor het transformatieproces in mezelf op te zoeken en ook daadwerkelijk te vinden waarna ik mijn leven kan transformeren in de wereld die ik graag zie. Het verzet tegen de buitenwereld verandert nu in mogelijkheden waar ik wel grip op heb. De oplossing zit in mezelf. Het oude houd ik nu niet meer in stand. Nee ik creëer een nieuwe wereld voor mezelf. Vanuit acceptatie ontstaan er mogelijkheden voor het nieuwe. Emotioneel blijven reageren op de feiten draagt bij aan wat je niet meer wilt in jouw leven. Je blijft dan immers in verzet en krijgt hiervan meer op je pad. O.a. vreugde en passie binnen ons zelf ervaren brengt ons naar ontplooiing van onszelf; dit levert een mooi creatief leven op.
Word stil en verbeeld je een wens die al vervuld is. Verbind dit gevoel met dankbaarheid, vreugde, innerlijke vrede…..voel het in je lijf. Een bepaalde situatie roept gevoelens op. We draaien dit om: Bepaalde gevoelens roepen situaties op. Verbeeld je NU dat een wens al vervuld is en geloof hier onvoorwaardelijk in en voel wat dit teweegbrengt. De energie van dit voelen manifesteert onze ervaringswereld. Hoe mooi is dit!
Wil jij ook zo ver komen? Lees dan snel door en vraag hier een gratis en vrijblijvend 1 op 1 sessie aan. In dit gesprek krijg je een verhelderend beeld en advies op jouw situatie. http://jelevenopkoers.nl/diensten/1-op-1-sessie/
Liefs, Chantal

Als jongvolwassene komt er heel veel op je af en zijn er veel verwachtingen aan je wil voldoen. Ik kon al deze ballen niet meer in de lucht houden, liep mezelf voorbij en had geen plezier meer in dingen. Vooraf aan het traject dacht ik dat ik het zelf wel op kon lossen en dat het niet ‘erg genoeg’ was om hulp te zoeken. Ik voel me na het volgen van het traject veel lichter, het leven is veel minder …Lees verder..