Mindful Run & Walk Maastricht - Heuvelland Veerkracht coaching En... nu ik! Integrale sessies Vitaal

16 Transformatie: een proces van binnen naar buiten

Blog: Transformatie: een proces van binnen naar buiten.

 

Transformatie is een proces dat van binnen naar buiten beweegt. De buitenwereld heeft wat mij betreft een grote impact op mijn leven en dus ben ik geneigd de buitenwereld te willen veranderen; deze aan te passen aan mijn leven. Wil ik een verandering in mijn leven creëren is het mij door de jaren heen echter duidelijk geworden dat die verandering op gang kan worden gebracht door de wereld in mij te gaan onderzoeken.
Ik wil iets veranderen omdat ik een situatie niet langer meer wil? Ik kom er als het ware tegen in verzet? Vanuit dit verzet komen nu mijn vervolgstappen en hetgeen ik terugkrijg zijn vervolgens weer problemen. Ik leef in een vicieuze cirkel. Dit brengt geen vooruitgang.
Wat dan wel? Ik richt me graag op mijn binnenwereld. De wereld waarin de oplossingen liggen; de wereld van de mogelijkheden. Transformatie is een van binnen naar buiten beweging. Het voelt als een bevrijding. Hier liggen de gewenste oplossingen. Wanneer we bewuster leren kijken gaan we mogelijkheden zien die we niet konden zien.
Ik kies er voor het transformatieproces in mezelf op te zoeken en ook daadwerkelijk te vinden waarna ik mijn leven kan transformeren in de wereld die ik graag zie. Het verzet tegen de buitenwereld verandert nu in mogelijkheden waar ik wel grip op heb. De oplossing zit in mezelf. Het oude houd ik nu niet meer in stand. Nee ik creëer een nieuwe wereld voor mezelf. Vanuit acceptatie ontstaan er mogelijkheden voor het nieuwe. Emotioneel blijven reageren op de feiten draagt bij aan wat je niet meer wilt in jouw leven. Je blijft dan immers in verzet en krijgt hiervan meer op je pad. O.a. vreugde en passie binnen ons zelf ervaren brengt ons naar ontplooiing van onszelf; dit levert een mooi creatief leven op.
Word stil en verbeeld je een wens die al vervuld is. Verbind dit gevoel met dankbaarheid, vreugde, innerlijke vrede…..voel het in je lijf. Een bepaalde situatie roept gevoelens op. We draaien dit om: Bepaalde gevoelens roepen situaties op. Verbeeld je NU dat een wens al vervuld is en geloof hier onvoorwaardelijk in en voel wat dit teweegbrengt. De energie van dit voelen manifesteert onze ervaringswereld. Hoe mooi is dit!
Wil jij ook zo ver komen? Lees dan snel door en vraag hier een gratis en vrijblijvend 1 op 1 sessie aan. In dit gesprek krijg je een verhelderend beeld en advies op jouw situatie. https://jelevenopkoers.nl/diensten/1-op-1-sessie/
Liefs, Chantal

Mij heeft het programma “En…nu Ik!” heel veel positiefs gebracht. Ik merk dat ik er naar handel. Ik zit goed in mijn vel, weet beter wat ik wil, kan meer loslaten en het hoeft niet allemaal vandaag duidelijk te zijn. Het stapjes-denken en de zaadjes planten, zitten er goed in. Ik neem makkelijker tijd voor mezelf. Ik volg nu het pad van mijn dromen. Het is zeer de moeite waard geweest om de stap naar jouw training/ coaching te zetten. …Lees verder..