Mindful Run & Walk Maastricht Heuvelland RUST-coaching En... nu ik! “Stop eens even!” Schakel niet op maar af-sessie!

22 Kun jij de verbinding maken?

Blog: Kun jij de verbinding maken?

De verbinding leggen tussen jou en mij, jou en de ander? Op papier heel mooi maar
hoe is het in werkelijkheid?

Je weet het vast zelf wel. Wekker gaat af en je takenpakket van deze dag ligt op jou te wachten. Jezelf snel aankleden, snel verzorgen en in het voorbijgaan nog even een boterham naar binnen stoppen. De automatische piloot werkt op volle toeren. Auto in, wellicht kinderen nog wegbrengen en op het nippertje op je werk aankomen. Of juist weinig tijd voor jezelf nemen maar absoluut op tijd op jouw werk komen. Ik moet toch laten zien dat het me allemaal goed lukt???

Op het werk zelfde riedeltje. Je gedachtes werken op volle toeren wat te doen deze dag. De ene taak vervul je na de andere taak, je zucht eens even diep en je gaat er weer volledig tegenaan. Volledig gecommitteerd aan de vraagstelling van de ander. Het werk moet toch af? Presteren staat voorop. Waar is de verbinding nog met de ander? Waar is je gevoel naar de ander? Je kunt het wel en zou het heel graag willen maar tijd dringt; alles moet af. Je voelt je schuldig naar de ander. “Ik zou willen dat ik meer tijd voor je zou hebben en ik je mijn oprechte (bewuste) aandacht kon geven zonder altijd maar tijdsdruk te voelen.” Herkenbaar voor jou?

Mijn vraag reikt nog verder dan de verbinding met de ander. Voel jij de verbinding nog met jezelf? Sta je terdege stil bij wat er in jou speelt of is de ander altijd weer van groter belang zonder ook echt de verbinding met hem/ haar aan te gaan?  Heb je misschien wel angst om bij jezelf stil te staan? Wat zegt de ander hierover? Ben ik nu egoïstisch?

De verbinding met de ander gaat vaak verloren na ook al de verbinding met jezelf in mindere of meerdere mate te zijn verloren. De buitenwereld willen we namelijk zo laat mogelijk in kennis stellen van onze gevoelens en wat er in ons omgaat. Tja wie houdt wie voor de gek wanneer je weet dat de buitenwereld de signalen van jou al tijdig opvangt dat het je te veel is al die ballen in de lucht te houden? Alleen is er heel veel moed voor nodig van de ander om jou niet te ontwijken en de verbinding met jou aan te gaan en te laten merken dat de ander ziet dat jij het moeilijk hebt. Hoe mooi zou dit zijn!

Het gevoel van SAMEN werkt immers helend. Wie doet dit nog? Door de drukte van alledag ontwijken we elkaar meer en meer en is de cirkel rond. De verbinding wordt niet aangegaan en jij strompelt met je gevoelens en takenpakket verder en verder tot er een tijd komt dat je helemaal niet meer kunt. Is dit wat je wil?

Je kunt er ook voor kiezen nu gericht voor jezelf te kiezen door deel te nemen aan programma “En…nu IK! (Zelfontplooiing/ ontwikkeling in echte verbinding met jezelf. Beter ziekteverzuim voorkomen dan genezen. Jouw functioneren, veerkracht en eigen regie staan hierin centraal). Wanneer je er voor jezelf kunt zijn, kun je er ook weer volop voor de ander zijn. Je takenpakket weet je nu als vanzelfsprekend lichter voor jezelf te maken want dat is er immers maar één die dit bepaalt en dat ben jij!!! Ik neem je mee om SAMEN jouw verbinding met jezelf weer volledig aan te gaan. Dat je weer weet waar je naar verlangt, wie je bent en waar je voor staat. Niet alleen weten……ook hiernaar handelen/ leven.

Denk je: Het is al allemaal zoveel? Dit programma gaat me weer zoveel energie kosten? Niets is minder waar!
Het staat zo kort bij jou dat je iedere keer weer met inzichten weggaat die jouw leven bewegen in een opwaartse spiraal naar de top van de berg. De inzichten blijven niet  in je hoofd hangen; nee je zet ze om van weten naar daadwerkelijk er naar leven. Uit je hoofd!! Het programma levert jou bergen aan energie op!

Preventieprogramma “En…nu Ik”  biedt balans in jouw leven, een leven dat in teken staat van alle ballen in de lucht moeten houden. Het nodigt je uit te laten zijn wie je daadwerkelijk bent. Klaar met alle ballen hoog te moeten houden? Volg mijn programma “En…nu Ik!” Jouw recept van geluk……Jouw gelukslessen in echte verbinding met jezelf. Bekijk hier een aantal recensies http://jelevenopkoers.nl/referentie/suzanne-38/ en vraag gerust een gratis kennismakingssessie http://jelevenopkoers.nl/diensten/1-op-1-sessie/ aan. Binnen vijf maanden ben jij het gouden instrument van jouw toekomst.

Loop jij vast in jouw privé/ werk situatie door alle ballen constant in de lucht te moeten houden?  Zo kan het niet meer? Dat kan anders! Wil jij ook een vrij, gelukkig, krachtig, zinvol en ontspannen leven? Ben je klaar om  “En…..nu ik!” een belangrijke rol te laten spelen? Is het NU tijd voor jou om tijd voor jou te creëren en ook echt stil te staan/ een pas op de plaats te nemen? Wanneer je geïnteresseerd  bent, klik dan hier http://jelevenopkoers.nl/diensten/1-op-1-sessie/ en vraag  gerust een gratis kennismakingsgesprek met mij aan. We tunen in op jouw situatie. Je krijgt een verhelderend beeld op jouw situatie en we kijken wat Je Leven op Koers voor jou kan betekenen.

Lieve groet,
Chantal

 

Grenzen aangeven was lastig, want…waar liggen mijn grenzen, hoe geef ik ze aan en hoe bewaak ik deze? Hoe stel ik mezelf centraal zonder me egoïstisch te voelen? Kan ik dat leren en kan Chantal mij daarbij helpen? Is het vooral praktisch gericht en kan ik ook in de dagelijkse praktijk (zowel privé als werkgerelateerd) ermee aan de slag? Chantal luisterde, spiegelde en zorgde voor bewustwording van mijn valkuilen. Ze duidde mij op ingesleten denkpatronen die niet voor mij werken. …Lees verder..