Mindful Run & Walk Maastricht Heuvelland RUST-coaching En... nu ik! “Stop eens even!” Schakel niet op maar af-sessie!

7 Ik kon niet meer op mezelf rekenen; ik was mijn eigen veiligheid kwijt en bewandelde het pad van andermans verwachtingen.

Ik kon niet meer op mezelf rekenen; ik was mijn eigen veiligheid kwijt en bewandelde het pad van andermans verwachtingen.  

 

 

Mezelf toestaan

Een poosje geleden reed ik met mijn nieuwe auto op weg naar mijn business opleiding te Utrecht. Een nieuwe auto hoor je? Ja juist deze heb ik me na jaren zelf toegestaan. Mezelf dit toestaan tja dat is een hele kluif geweest. Dat een ander zich dit permitteert dat is vanzelfsprekend maar ik???? Misschien wat onwennig in de oren van een ander die hier zelf geen moeite mee heeft maar neem van mij aan dat ik hier jaren mee geworsteld heb. Ik veroorloofde mezelf vrij weinig alleen wanneer ik hier echt de noodzaak van in zag. Het moest praktisch noodzakelijk zijn anders waren mijn gedachtes: Nee laat maar….. nu niet.

 

Mijn hoofd zat vol; ik kon geen letter meer in me opnemen.

Hoe anders was het tijdens mijn rit op weg naar Utrecht. Het zonnetje scheen op de voorruit, zonnebril op en ik luisterde tijdens deze prachtige rit naar de audio’ s die mijn coach voor ons heeft opgenomen. Ja ook permitteer ik me tegenwoordig een coach J. Wil ik jou laten meedeinen op mijn kennis en ervaring zal ik me zelf ook blijven ontwikkelen. En dat vind ik toch geweldig; ik sprankel van dit alles. Ik voel me dan ook helemaal happy. Geweldig om al deze nieuwe materie weer te kunnen en mogen op slurpen. Ik zeg met name te KUNNEN opslurpen want er waren wel andere tijden waarbij mijn concentratie van dien aard was dat ik één zin las en deze totaal maar dan ook totaal niet in mij kon opnemen. Ik probeerde het nog een keer en nog een keer maar nee ik nam de stof niet meer in me op. Mijn hoofd zat propvol en er kon zo langzamerhand niets maar dan ook niets meer bij. Ik had te veel aan mijn hoofd. Het leek er op alsof mijn hoofd vol met kabels zat die op ieder moment op kapot springen stonden. Heel heftig. Ik had het idee dat altijd iedereen iets van mij wilde en ik voor iedereen klaar moest staan en dat deed ik dan ook.

 

Ik kon niet meer op mezelf rekenen.

De ander was belangrijk zo niet belangrijker dan ik. Werd er iets aan mij gevraagd dan zorgde ik koste wat kost dat het af was; afspraak was immers afspraak. Ik zette mezelf hierbij volledig aan de kant. Ik handelde naar verwachting van de ander. Op mij kon de ander voor 100% rekenen.

Hoe belangrijk ik de ander ook vond één super belangrijk feit was ik uit het oog verloren. Ik was mezelf kwijt geraakt; ik kon niet meer op mezelf rekenen. Dit was een verschrikkelijke constatering. Tja en hier ging het dus geheel mis. Ik werd zieker en zieker……

 

Veiligheid in jezelf.

Ik voer op externe veiligheid; op de verwachtingen van de ander en verlangde vervolgens naar bevestiging (goedkeuring) van de ander. De veiligheid in mezelf was ver te zoeken.

 

Herken jij dit? Heb jij de veiligheid in jezelf ook nog niet gevonden?

 

 

Een blijk van herkenning voor jou? Hieronder wellicht (zomaar een idee) een prachtig Moederdag cadeau voor jou. Zet jezelf met deze workshop eens volop in het zonnetje. Jij bent belangrijk! Doe eens gek en geef dit hele originele cadeau aan jezelf.

 

 

Eén van mijn unieke diensten heet Je grenzen leren kennen. Hier kun je deze vinden Iets voor jou? Mail dan naar info@jelevenopkoers.nl of bel me gerust 06-15082862.

Deze workshop gaat je veel opleveren:

 • op je werk (naar je werkgever of collega’s)
 • naar je kinderen en familie toe
 • in je vriendengroep of andere sociale situaties
 • …..Mariette 44jaar: “Grenzen kennen en stellen bracht een absolute verandering bij mij teweeg hierbij ook het afschermen van invloeden van een ander. Heel veel dingen voelen de laatste tijd natuurlijker. Ik spring niet meer direct in de hulpstand, wil er wel voor een ander zijn maar zeker nu ook voor mezelf. Dat voelt heel rustig. Ik heb nu nog maar heel weinig schuldgevoelens bij het maken van keuzes.”Zit je vast? Herken je je in één of meerdere omschrijvingen? 
 •  
 • Eén van mijn klanten zei het volgende over deze dienst:
 • Heb je het gevoel dat altijd iedereen op jóu rekent en cijfer jij jezelf vaak weg?
 • Heb  je het gevoel dat je nauwelijks aan jezelf toekomt?

 

 • Is het vaak heel druk in jouw hoofd. Heb je last van hoofdpijnen?
 • Je kunt je vaker moeilijk concentreren?
 • Slaap je slechter?
 • Heb je het idee dat je geprogrammeerd leeft?
 • Ben  je misschien wel bang voor een burn-out of is deze zelfs al vastgesteld?
 • Is  de tijd aangebroken om de balans in jezelf te vinden en (weer) te gaan stralen?

 

Wil jij de regie over jouw leven weer in handen nemen en koers bepalen?   Dan is het nu tijd voor jou! Ik help zorgzame ambitieuze ondernemende vrouwen zoals jij, die vastzitten in stramienen, patronen en verplichtingen door werkdruk en/ of (extra) zorgtaken  zelf de koers weer te bepalen. Speciaal voor jou heb ik een uniek programma “En….nu ik!”ontwikkeld. De tijd van excuses is voorbij; het is nu tijd voor jou. Jouw welzijn staat voorop. Als je goed voor jezelf zorgt, ben je er als vanzelf ook voor de ander. De liefde en kracht die jij aan de ander geeft, mag je ook voor jezelf gaan voelen. Neem de regie over jouw leven (weer) in handen, vind de balans in jezelf en ga weer stralen. Jouw leven kan er dankzij mijn programma “En… nu ik!” zo uit zien.

 • Je zorgt goed voor jezelf zonder je hierbij egoïstisch te voelen.
 • Jouw zelfvertrouwen krijgt een enorme impuls.
 • Je ervaart rust, ruimte en balans in jouw leven.
 • Je weet waar je staat en wie je bent.
 • Je komt weer aan leuke dingen toe.
 • Je leert je eigen grenzen goed kennen; je wordt daadkrachtiger.
 • Meer focus. Je bent succesvoller in de dingen die je doet.
 • De sprankel in jou komt tot bloei.
 • Betere gezondheid. Afname van lichamelijke en mentale klachten.
 • Je ervaart (weer) plezier in je werk.
 • Betere relaties.
 • Verbetering van jouw financiële situatie. Financiële vooruitgang
 • Je creëert jouw leven; een vrij, gelukkig, krachtig, zinvol en ontspannen leven.
 • De regie over jouw leven heb jezelf weer in handen.

Jij bepaalt jouw koers. Vraag hier gerust een gratis en vrijblijvend 1 op 1 sessie met mij aan of bel even naar 06- 15082862 zodat we een  gratis gesprek kunnen inplannen. Het is nu tijd voor jou. Kies voor jezelf. Wanneer het mij gelukt is een vrij, gelukkig, krachtig, zinvol en ontspannen leven te leven; lukt het jou ook. Zeg nu “Ja” tegen jezelf , klik hier voor aanvraag gratis 1 op 1 sessie of bel me even.  Ik kijk naar je uit! Ken je iemand die deze mail fijn zou vinden? Stuur deze dan gerust door. Diegene zal er blij mee zijn en ik natuurlijk ook. 🙂 http://jelevenopkoers.nl/ Wil je me op facebook volgen? Klik dan hier https://www.facebook.com/jelevenopkoers/?ref=aymt_homepage_panel

 

Lieve groet, Chantal

Mijn grootste resultaat is wel dat mijn eigenwaarde enorm gegroeid is en hierdoor mijn zelfvertrouwen. Ik stel nu duidelijk grenzen door ook momenten van rust in te bouwen. Heel mindfull dus. Dit lukt nog niet altijd maar ben hier nu wel heel bewust mee bezig. Ik neem dus echt tijd voor mezelf. Ik kom zo in mijn rust waardoor ik beter in mijn vel zit en er dan weer tegen aan kan. Ik vond het heel fijn dat ik na …Lees verder..