Mindful Run & Walk Maastricht Heuvelland RUST-coaching En... nu ik! “Stop eens even!” Schakel niet op maar af-sessie!

Wil Bongers (50 jaar)

Ik voelde me neergeslagen, depressief en energieloos. Mijn energie werd ook uit me getrokken door situaties in mijn privé leven, maar ook op mijn werk door de corona situatie. Ik functioneerde op de automatische piloot echter merkte ik van tijd tot tijd dat er niets meer uit me kwam qua productiviteit of denkwerk. Zodra de laptop open ging en ik weer 25 mailtjes in mijn inbox had klapte ik dicht. Ik zat er redelijk doorheen zowel op mijn werk als privé.

Ik had geen twijfel om te starten  omdat ik al met collega´s, die hetzelfde traject doorlopen hadden, had gepraat. Dat voelde goed en zeker na ons kenningsmakings gesprek had ik er alle vertrouwen in. Daarbij had ik via de website ook al recensies gelezen en ook dat gaf mij vertrouwen.

Het grootse resultaat is dat ik veel beter mijn grenzen kan aangeven. Dit geeft mij ook veel meer zelfvertrouwen. Ik denk ook eerst na voordat ik weer ja zeg op dingen, zaken waar ik eerder gelijk ja op zei. Pleasen is (bijna) verleden tijd, al merk ik dat ik nog soms de bocht uitvlieg hiermee. Ik maak meer tijd voor zaken die van belang zijn i.p.v. 3 of 4 dingen tegelijk af te raffelen. Ik kijk wat prioriteit heeft en daarna komt de rest. Ik luister ook veel meer en beter naar mijn lichaam en geest. Soms moet je dingen even loslaten en tijd voor jezelf maken.

Ik zou zeker dit traject aanbevelen aan de mensen die uit hun energie getrokken worden, die merken dat de emmer volloopt en zichzelf kwijt raken in de drukte en ´gekte´ van vandaag. De rust die Chantal overbrengt, het inzicht in de onderdelen die besproken worden laten je inzien waar je mee bezig bent en hoe je jezelf weer kan terug vinden. Ik merkte bij iedere sessie dat mijn energie level steeg en dat Chantal daar heel goed op in speelde. Ze trekt je uit de negativiteit en zet je weer op het juiste spoor met de juiste handvaten. Chantal straalt rust uit, maakt je bewust en begeleid je naar een positief en gebalanceerd leven, zowel privé als in je werk.

Het begrip, de empathie en de rust waarmee Chantal werkt maakt dat je je vanaf moment 1 super op je gemak voelt. Het voelt vertrouwd en dat maakt dat het traject en ook de opbouw van het traject fijn aanvoelt om te doorlopen. Zeker omdat je zelf merkt ( ook terug gekregen van collega) dat je steeds meer in je energie komt en weer steviger in het leven staat.

Het was voor mij niet meer haalbaar om zelf balans aan te brengen, waardoor emoties en gedachten op niet gewenste momenten de overhand konden nemen. In theorie wist ik dat ik mij te druk maakte, maar in de praktijk wist ik niet hoe ik dit moest verminderen. Vooraf aan een werkweek of spannend moment had ik last van buikpijn. Vragen om hulp als hulpverlener voelde toch als een vorm van falen. Daarnaast vond ik het belangrijk dat het niet te …Lees verder..