Mindful Run & Walk Maastricht Heuvelland RUST-coaching En... nu ik! “Stop eens even!” Schakel niet op maar af-sessie!

1 Vanuit je hoofd naar je lijf

Ben jij druk, druk, druk? Voel je je moe? Spanning in hoofd en spanning in lijf? Word je ook gek van die malende gedachtestroom wat je nog allemaal moet?

Word je weer eens overspoelt door dat opgefokte gevoel? Haal ik het allemaal wel? Ik heb over een half uur afspraak bij de dokter, drie uur dochterlief van school halen, koken, oh… ik heb ook beloofd nog even bij mijn ouders langs te gaan. Hoeveel mensen staan er in die andere rij aan de kassa? Zal ik toch even naar de andere rij schieten? Daar gaat het vast sneller……..

Hieronder een gouden tip om in drie stappen in no time te komen tot rust in hoofd en lijf waar je je ook bevindt. Visualiseer vetgedrukte regels om in no time tot rust in hoofd en lijf te komen. Je mag natuurlijk ook de boom in de rij aan de kassa gewoon letterlijk uitbeelden. 😉 Kom je met kinderen in contact? Zij genieten ook van deze oefening. Zomaar een idee om de oefening eens samen te doen. Mijn ervaring is dat ook zij  de oefening geweldig vinden.

1 Stel je voor dat je wandelt in het bos. Je geniet van je omgeving, van de bomen en alle kleuren om je heen. Je probeert alle indrukken helemaal in je op te nemen. Word één met het bos en laat het bos één worden met jou. Een pad leidt je naar een ruime open plek midden in het bos. Je weet dat dit een bijzondere plek is. De energie is hier anders dan in de rest van het bos.

2 Stel je dan voor dat je een boom bent op die open plek midden in het bos. Hoe groot is die boom? Hoe dik is die boom? Zitten er veel takken aan die boom? Sta je wel stevig in de aarde? Beweeg eens heen en weer. Val je niet om als het gaat waaien of stormen? Maak de wortels eens sterker en laat ze groeien en groeien tot helemaal in het midden van de aarde. Daar waar alle voeding zit die je wortels nodig hebben.

3 Ga nu met je aandacht naar je takken. Reik je armen en je handen in de lucht en laat je takken groeien en groeien om het licht op te vangen van de zon die schijnt. Laat rust en tegelijkertijd liefde en kracht in jou stromen.

Een mooie dag voor jou!

Herhaal deze tip en je gaat zien dat deze oefening jou rust in hoofd en lijf oplevert (en ja…… jou zelfs krachtig maakt).

Neem eens een kijkje op http://jelevenopkoers.nl/ Is er iets niet duidelijk of wil je kennis met me maken? Stuur gerust een mailtje naar chantal@jelevenopkoers.nl, of wil je een gratis sessie om te kijken wat Je Leven op Koers voor jou kan betekenen? Ga naar http://jelevenopkoers.nl/diensten/1-op-1-sessie/ Dan skypen we met elkaar.

Bij deze wil ik jou op de hoogte brengen van de geheel gratis toegankelijke facebook groep Je Leven op Koers. Deze groep is geheim dat wil zeggen dat alleen leden de groep kunnen vinden en de berichten kunnen zien. Deze liefdevolle vijver heb ik gecreëerd om gelijkgestemde vrouwen nl. zorgzame ambitieuze vrouwen die vastzitten in stramienen, structuren en verplichtingen (door werkdruk en/of zorgtaken) een opwaartse spiraal te bieden door ervaringen te delen, vragen te stellen aan elkaar en vooral ook om gebruik te maken van de expertise van de andere Je Leven op Koers vrouwen zodat je niet helemaal alleen de koers hoeft te bepalen. Alleen kun je veel……samen kun je meer om weer in je kracht te komen. Voel je je hiertoe aangetrokken? Om deel te kunnen nemen aan deze geheime groep vraag ik je een email te sturen naar chantal@jelevenopkoers.nl met de mededeling graag lid te worden van de Je Leven op Koers -groep. Verder hoef je er niets voor te doen.

Lieve groet,

Chantal

Grenzen aangeven was lastig, want…waar liggen mijn grenzen, hoe geef ik ze aan en hoe bewaak ik deze? Hoe stel ik mezelf centraal zonder me egoïstisch te voelen? Kan ik dat leren en kan Chantal mij daarbij helpen? Is het vooral praktisch gericht en kan ik ook in de dagelijkse praktijk (zowel privé als werkgerelateerd) ermee aan de slag? Chantal luisterde, spiegelde en zorgde voor bewustwording van mijn valkuilen. Ze duidde mij op ingesleten denkpatronen die niet voor mij werken. …Lees verder..